2016. december 23., péntek

Petrezselymes pisztráng zöldségágyon


Hozzávalók (4 személyre):
4 konyhakész pisztráng, 1 csokor petrezselyemzöld, 2-3 cikk fokhagyma, só, bors;
a körethez: 50 dkg gomba, 1 sárgarépa, 1 kisebb pirospaprika, 1 hagyma, petrezselyemzöld, 2 cikk fokhagyma, só, bors, vaj vagy zsiradék;
továbbá: citrom, fokhagymás tejföl.
Elkészítése:
A zöldségeket apróra, a gombát nagyobb darabokra vágjuk. A zöldséget kissé megpároljuk kevés zsiradékon, majd belevegyítjük a gombát, sózzuk, borsózzuk, apróra vágott petrezselyemzöldet meg fokhagymát kavarunk bele, és tűzálló tálba terítjük. A pisztrángot sózzuk, borsozzuk, belsejébe apróra vágott, fokhagymával elkevert petrezselyemzöldet rakunk, a zöldségágyra fektetjük, majd előmelegített sütőben készre sütjük. Maradék petrezselyemzölddel megszórva, a sült zöldséggel, fokhagymás tejföllel és citrommal kínáljuk.
AdventiK. 2016. december

Nincsenek megjegyzések:

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...