2009. február 25., szerda

Pisztráng sütve











Az egész pisztrángot megtisztítjuk, megmossuk, papírtörlővel leitatjuk. Sózzuk, borsozzuk, lisztbe mártva kevés fölhevített olajban aranysárgára sütjük. Óvatosan megforgatva, hogy mindkét oldaluk szép világosbarnára süljön.
Nagyon ízletes és gyorsan elkészíthető étel, bármilyen ünnepi asztal dísze lehet. Hasábburgonyát és fokhagymás szószt kínálhatunk mellé.
A fokhagymaszószhoz kevés majonézt elkavarunk egy fél doboz tejföllel, 3 cikk zúzott fokhagymával és kevés salátafűszerrel ízesítjük.

9 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ugyebar szalapityoka es muzsdej:)
Edesanyam puliszkalisztbe szokta martani es a szalonna kiengedett zsirjaban suti ropogosra, nagyon finom!

Névtelen írta...

A pisztrángnak nincs pikkelye :-)
Ha többit is ennyire tudod...

Jutka írta...

Kedves névtelen, köszönöm h beírtál, kissé elírtam, nem vagyok jártas nagyon a halaknál..ennek ellenére nagyon jól sikerült.
Azért néha még látogass meg, köszönöm. Üdv. Jutka

trinity írta...

Egyik kedvenc halam!!!Biztosan nagyon finom volt!
A fánkjaid is csodásak lettek! Grat!

Chef Viki írta...

Szia Jutka, nézz be kérlek hozzám: http://thechefviki.blogspot.com/2009/03/baratsag-tunderek.html

Garffyka írta...

Puliszkalisztbe (kukoricadara) is szoktuk mártogatni és úgy kisütni. A fényképedről megkívántam :-)
Jutka, neked küldöm: http://garffyka.blogspot.com/2009/03/clever-blogger.html

Garffyka írta...

Írtam egy megjegyzést, de nem jelenik meg. Sebaj, legfennebb kétszer is megkapod :-)
Neked küldöm: http://garffyka.blogspot.com/2009/03/clever-blogger.html

Unknown írta...

Én tegnap sütöttem pisztrángot. (Még gyakorolni kell:)) A lényeg, hogy ezeknek volt apró pikkelye amit lepucoltam. Akkor engem most átvertek? Nem is pisztráng volt? Amúgy hasonló volt mint a képen, csak nem 1 darabban jött ki a sütőből. Ízre kiváló volt.

Jutka írta...

De biztosan pisztráng volt..kell vigyázni a sütésnél , hogy ne essen szét mert hamar megsül
mindent bele J.