2009. február 25., szerda
Pisztráng sütve
Az egész pisztrángot megtisztítjuk, megmossuk, papírtörlővel leitatjuk. Sózzuk, borsozzuk, lisztbe mártva kevés fölhevített olajban aranysárgára sütjük. Óvatosan megforgatva, hogy mindkét oldaluk szép világosbarnára süljön.
Nagyon ízletes és gyorsan elkészíthető étel, bármilyen ünnepi asztal dísze lehet. Hasábburgonyát és fokhagymás szószt kínálhatunk mellé.
A fokhagymaszószhoz kevés majonézt elkavarunk egy fél doboz tejföllel, 3 cikk zúzott fokhagymával és kevés salátafűszerrel ízesítjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
9 megjegyzés:
Ugyebar szalapityoka es muzsdej:)
Edesanyam puliszkalisztbe szokta martani es a szalonna kiengedett zsirjaban suti ropogosra, nagyon finom!
A pisztrángnak nincs pikkelye :-)
Ha többit is ennyire tudod...
Kedves névtelen, köszönöm h beírtál, kissé elírtam, nem vagyok jártas nagyon a halaknál..ennek ellenére nagyon jól sikerült.
Azért néha még látogass meg, köszönöm. Üdv. Jutka
Egyik kedvenc halam!!!Biztosan nagyon finom volt!
A fánkjaid is csodásak lettek! Grat!
Szia Jutka, nézz be kérlek hozzám: http://thechefviki.blogspot.com/2009/03/baratsag-tunderek.html
Puliszkalisztbe (kukoricadara) is szoktuk mártogatni és úgy kisütni. A fényképedről megkívántam :-)
Jutka, neked küldöm: http://garffyka.blogspot.com/2009/03/clever-blogger.html
Írtam egy megjegyzést, de nem jelenik meg. Sebaj, legfennebb kétszer is megkapod :-)
Neked küldöm: http://garffyka.blogspot.com/2009/03/clever-blogger.html
Én tegnap sütöttem pisztrángot. (Még gyakorolni kell:)) A lényeg, hogy ezeknek volt apró pikkelye amit lepucoltam. Akkor engem most átvertek? Nem is pisztráng volt? Amúgy hasonló volt mint a képen, csak nem 1 darabban jött ki a sütőből. Ízre kiváló volt.
De biztosan pisztráng volt..kell vigyázni a sütésnél , hogy ne essen szét mert hamar megsül
mindent bele J.
Megjegyzés küldése