2010. január 31., vasárnap
Hagymás rostélyos gombával
Hozzávalók:
50 dkg csont nélküli hús, lehet marha vagy sertéshús, 4-5 nagyobb fej vöröshagyma, zsír, olaj, vaj ,bors, flekken fűszerkeverék, só, liszt, gomba
Elkészítése:
A húst szeletekre vágom, megszórom sóval, törött borssal, flekken keverékkel, liszbe forgatom és kb. egy óra állás után bő, forró zsírban mindkét oldalán jól átsütöm, a hagymát karikára vágom, lesózom, majd a húsra rakom kissé megpirítom, kevés vízzel felengedve, fedő alatt puhára párolom. (Rengeteg hagymával szeretem!)
Mikor a hús megpuhult, belefőzöm a szeletelt gombát, tejfölet kavarok hozzá és krumplikörettel tálalom.
Bármilyen savanyúság illik hozzá.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
De imádjuk az ilyen szaftos husikat!
Mentem is receptet! Köszi!
Nagyon guszta!
Megjegyzés küldése