2011. március 18., péntek

Parmezános bécsi szelet

Hozzávalók:

  • 45 dkg borjú vagy sertéskaraj
  • 2 db tojás
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 3 evőkanál parmazán sajt
  • bors
  • 3 evőkanál vaj
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 db citrom

Elkészítése:

A megtisztított karajt ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Betekerjük folpackba, és klopfolóval fele vastagságúra lapogatjuk. A tojást sózzuk, borsozzuk, felverjük. A morzsát összekeverjük a parmezán sajttal. 
Bepanírozzuk a húst: először a tojásba, majd a morzsába forgatjuk. Kb. 15-20 percet állni hagyjuk.
A vajat összemelegítjük az olívaolajjal, majd a hússzeletek mindkét oldalát egyesével készre sütjük. Minden szelethez 1-1 gerezd citromot adunk. Ízlés szerint megcsepegtetjük vele a húst.

8 megjegyzés:

Bianka írta...

Isteni, remek kis husika

Ottis írta...

Hát rossz nem lehet, csak ne lenne olyan drága az parmezán!

Mrita írta...

Ez csodálatosan finom.

Éva írta...

Nagyon jól néz ki, guszta, biztos nagyon finom. Más sajttal nem lehet?

Zsuzsa írta...

nezzel be hozzam
http://www.fisp.ro

Jutka írta...

Éva, biztosan jó más sajttal is, a parmezannak van egy intenzív íze, ezért különleges :)

Hobbychef írta...

Nagyon guszta ez a husi, de az igazi Wiener Schnitzel csak borjúból (Kalb) készül.
Lécci, kukkants be hozzám.

Sz-tike írta...

Fincsi lehet :D