Hozzávalók:
- 45 dkg borjú vagy sertéskaraj
- 2 db tojás
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 3 evőkanál parmazán sajt
- só
- bors
- 3 evőkanál vaj
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 db citrom
Elkészítése:
A megtisztított karajt ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Betekerjük folpackba, és klopfolóval fele vastagságúra lapogatjuk. A tojást sózzuk, borsozzuk, felverjük. A morzsát összekeverjük a parmezán sajttal.
Bepanírozzuk a húst: először a tojásba, majd a morzsába forgatjuk. Kb. 15-20 percet állni hagyjuk.
A vajat összemelegítjük az olívaolajjal, majd a hússzeletek mindkét oldalát egyesével készre sütjük. Minden szelethez 1-1 gerezd citromot adunk. Ízlés szerint megcsepegtetjük vele a húst.
8 megjegyzés:
Isteni, remek kis husika
Hát rossz nem lehet, csak ne lenne olyan drága az parmezán!
Ez csodálatosan finom.
Nagyon jól néz ki, guszta, biztos nagyon finom. Más sajttal nem lehet?
nezzel be hozzam
http://www.fisp.ro
Éva, biztosan jó más sajttal is, a parmezannak van egy intenzív íze, ezért különleges :)
Nagyon guszta ez a husi, de az igazi Wiener Schnitzel csak borjúból (Kalb) készül.
Lécci, kukkants be hozzám.
Fincsi lehet :D
Megjegyzés küldése