A Húsvéti reggeli :)
Hozzávalók:
1 kisebb bárány, só, bors, 1-2 hagyma, 1 fej fokhagyma, füstölt szalonna, vörösbor, zsír
Elkészítése:
A bárányt jól kiáztatjuk, megtisztítjuk a hártyáitól. A fokhagymát megpucoljuk, a gerezdeket hosszában elfelezzük, hogy könnyebben tudjuk megtűzdelni a húst. A hagymákat megtisztítjuk, elfelezzük, a szalonnát csíkokra vágjuk a tűzdeléshez. A húst egy hegyes késsel helyenként megszurkáljuk, a keletkezett nyílásokba dugdossuk a szalonna csíkokat és a fokhagyma darabkákat. Sózzuk, borsozzuk. Egy tepsibe belerakjuk a húst, jó pár fej hagymát és gerezdekre bontott fokhagymát dobunk köré. A zsírt felforrósítjuk és a húsra öntjük. Kevés vizet öntünk alá, kemencében vagy előmelegített, forró sütőben, vörösborral és a pecsenyelével locsolgatva szép pirosra sütjük. Amikor a csont kezd leválni a húsról kész is van.
3 megjegyzés:
Kedves Jutka, kellemes ünnepeket kívánok neked és családodnak, szép időt, és jó kikapcsolódást!
Neked is szép, vidám lett az új fejléced :)
Kedves Jutka!
Szeretnélek meghívni egy gasztro játékba.
Ha van kedved hozzá, akkor a játék részleteit a Húsvéti ajánlat bejegyzésemben találod.
Kellemes Húsvéti Ünnepeket!
Ez igen! Boldog ünnepet kívánok nektek! :)))
Megjegyzés küldése