Lassan
hidegebbre fordulnak a napok, így az októberi, novemberi menübe
már bátran bevezethetjük az ősz kínálta friss káposztás ételeket, egyik kedvencem ez a paradicsomos-kapros káposzta. Nagymamám sokszor készítette, főtt krumplival nagyon finom akár hús nélkül is.
Hozzávalók:
70 dkg
sertéskaraj, 2 dl húsleves,só, őrölt bors, 4 evőkanál olaj, 2
gerezd fokhagyma,1 hagyma, 1 kiskanál pirospaprika, 2 paradicsom, 1
kisebb fej káposzta (kb. 1 kg-os), 1 csokor kapor, 2 dl tejföl, 1
evőkanál liszt, a körethez: 50 dkg főtt krumpli.
Elkészítése:
A húst
szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a zúzott
fokhagymával, ráöntjük a húslevest és hideg helyre tesszük. A
káposztát apróra vágjuk, kissé megsózzuk. A hagymát
felaprítjuk és az olajon megpároljuk, megszórjuk a
pirospaprikával, hozzáadjuk a káposztát és a kockára vágott
paradicsomot, megszórjuk az apróra vágott kaporral, kevés vizet
öntünk alá, megborsozzuk és lefödve puhára pároljuk. Amikor
megpuhult a tejfölt a liszttel elkavarjuk és a káposztához
kavarjuk.
A húst kevés
olajon kissé elősütjük, ráöntjük a páclevet és puhára
pároljuk, majd zsírjára sütjük. Tálaláskor a hússzeleteket a
kapros káposzta tetejére rakjuk, főtt krumplival tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése