Hozzávalók:
8
db füstölt cérnakolbász, 50 dkg leveles tészta, szezámmag.
A
leveles tésztát kinyújtjuk, derelyevágóval 2 ujjnyi csíkokat
vágunk és a kolbászt belecsavarjuk, megszórjuk szezámmaggal, nem
túl közel a tepsibe rakjuk és előmelegített sütőben megsütjük.
Salátát kínálunk hozzá.
A
salátához: 1
kg fehér káposzta, 1 kis fej vöröshagyma, 2 sárgarépa, 1 alma,
a mártáshoz 1 tojásból majonéz, 2 dl tejföl (vagy joghurt), só,
bors.
Elkészítése:
A fehér káposzta tömör fejét félbevágjuk, kitorzsázzuk,
legyaluljuk, és kissé besózzuk. Egy óráig állni hagyjuk, majd a
meghámozott, kicsumázott, almát belereszeljük, és a vékonyan
lereszelt sárgarépát hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk. A
majonézhez öntjük a tejfölt vagy joghurtot, és ezzel keverjük
össze a salátát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése