Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg csirkemell, 2 evőkanál liszt, 20 dkg sárgarépa, 10
dkg zellergumó, 1 kisebb cukkini, 20 dkg karfiol, 2-3 dl tejföl, vaj,
petrezselyemzöld, 1 teáskanál mustár, citrom, 2 dl húsleves, csipet cukor, só,
bors, zsír.
Elkészítése:
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk,
lisztbe mártjuk. A zsírt felforrósítjuk, a húsok mindkét
oldalát pirosra sütjük. Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel,
felöntjük a húslevessel és puhára pároljuk. A zöldségeket megtisztítjuk,
csíkokra vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük. Vajat forrósítuk,
beletesszük a zöldségeket, sóval, borssal fűszerezzük, és megpároljuk. Amikor a
hús megpuhult, a levébe keverjük a mustárt, a tejfölt, citromlével, és csipet
cukorral ízesítjük, sűrűre forraljuk. Tálaláskor tányérra halmozzuk a húst és a
zöldségeket, meglocsoljuk a mártással, köretnek vajas galuskát adunk mellé, tejföllel tálaljuk.
A vajas galuskához:
20 dkg liszt, 4 tojás, 6 dkg vaj.
A galuskához a tojásokat felverjük, a liszttel simára keverjük, és
megsózzuk. A galuskatésztát fövő vízbe szaggatjuk, pár percig főzzük, majd
leszűrjük. Hideg vízzel leöblítjük. A vajat felolvasztjuk, beleforgatjuk a galuskát és forrón tálaljuk.
1 megjegyzés:
Nagyon jól néz ki ez a finomság!
Megjegyzés küldése