Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg gomba (csiperke, vargánya), 1-2 krumpli, 1 kisebb
hagyma, 2 dl tejszín, 1 evőkanál liszt, pirospaprika, só, bors,
petrezselyemzöld, lestyán, olaj.
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, majd az olajon üvegesre pároljuk. A
gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, és a hagymához adjuk. Kissé
összepároljuk, megszórjuk pirospaprikával és apróra vágott
petrezselyemzölddel. Felöntjük vízzel,
beletesszük a kockára vágott krumplit, sóval, borssal fűszerezzük, és puhára
főzzük. A tejszínt simára keverjük a liszttel, és besűrítjük vele a levest. Kissé
összeforraljuk, megszórjuk az apróra vágott lestyánnal, majd forrón tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése