Hozzávalók 4 személyre:
A tésztához:
7 dkg liszt, 6 dkg reszelt sajt, 2 tojás, 0,5
dl olívaolaj, csipet só, bors, fűszerpaprika, olaj a sütéshez.
A mártogatóshoz:
2 dl joghurt vagy tejföl, friss bazsalikom,
oregánó, petrezselyemzöld, zöldhagyma, só, bors.
Elkészítése:
A mártogatóshoz a zöld fűszereket apróra vágjuk, majd a
joghurtba kavarjuk, sóval, borssal fűszerezzük, és hideg helyre tesszük.
A puffancshoz 1,5 dl vizet összeforralunk az olívaolajjal, levesszük a
tűzről, belekavarjuk a lisztet, és simára keverjük. Langyosra hűtjük,
ekkor belekavarjuk a tojásokat, a sajtot, és a fűszerpaprikát. Sóval, borssal
ízesítjük. Olajat hevítjük, majd a tésztát teáskanállal a forró olajba
szaggatjuk. Aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük, és a zöld fűszeres
mártogatóssal tálaljuk.
1 megjegyzés:
Jaj, de fincsi lehet! Imádom a puffancsokat. Jöhet édesen vagy sósan. Nagyon guszta!
Megjegyzés küldése