Hozzávalók:
a tésztához: 6 tojás fehérje, 20 dkg cukor, 10 dkg darált mák , 8 dkg
kókuszreszelék, 3 evőkanál liszt, 1 tasak sütőpor, csipet só.
a krémhez: 6 tojás sárgája, 7 evőkanál cukor, 5 evőkanál liszt,
4 dl tej, 2 tasak vaníliás cukor, 25 dkg vaj.
a tetejére: háztartási keksz (kb 15 dkg), kókuszreszelék, 8
dkg étcsokoládé, 1,5 dl tejszín.
Elkészítése:
1. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét
kemény habbá verjük csipet sóval és a cukorral.
2. Mixerrel
beledolgozzuk a többi hozzávalót.
3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, 180 fokon kb. 15
percig sütjük.
4. A krémhez a tojássárgáját kikavarjuk a kétféle cukorral,
hozzáadjuk a lisztet, csomómentesre kavarjuk, felöntjük a tejjel, és lassú tűzön
főzzük, amíg besűrűsödik.
5. Amikor langyosra hűlt, hozzákavarjuk a vajat.
6. A krémet rákenjük a tésztára, kirakjuk háztartási
keksszel.
7. A mázhoz a csokoládét összeolvasztjuk a tejszínnel, óvatosan a tésztára simítjuk, végül megszórjuk kókuszreszelékkel, hideg helyre tesszük. Pár óra múlva
szépen lehet szeletelni.
1 megjegyzés:
Valami hasonlót sütöttem Húsvétra, de aztán elmaradt a posztolása... Nagyon guszta Nálad is... Lehet azért felteszem egyszer.
Megjegyzés küldése