Hozzávalók:
A piskótához: 5 tojás, 10 evőkanál
cukor, 10 evőkanál liszt, 5 evőkanál víz, 1 teáskanál sütőpor, citromlé,
csipetnyi só.
A krémhez: 30 dkg málna, 2 evőkanál
cukor, 1 tasak vaníliás pudingpor, 2,5 dl tej, 5 dkg vaj, 25 dkg krémsajt (mascarpone)
3 dl tejszín, 1 teáskanál zselatin, 12 dkg porcukor, 2 tasak vaníliás cukor.
A díszítéshez: málna, friss menta vagy
citromfű.
Elkészítése:
A piskótához a tojássárgáját a cukorral
habosra kavarjuk, hozzáadagoljuk a vizet, végül belevegyítjük a lisztet és a
citromlével felhaboztatott sütőport. A tojásfehérjét a sóval kemény habbá
verjük, és szép lassan belekavarjuk a tésztába. Sütőpapírral bélelt formában
(28 cm-es) 180 fokon 30 perc alatt megsütjük.
A zselatint 2 evőkanál hideg vízben megdermedni hagyjuk, majd gőz fölött folyékony állagúra kavarjuk. A pudingport a
tejben 2 evőkanál cukorral megfőzzük, a vajat belekavarjuk, hagyjuk kihűlni. A
tejszínt kemény habbá verjük, a krémsajtot a kétféle cukorral kihabosítjuk,
belekavarjuk a zselatint, majd összevegyítjük a krémesre kavart pudinggal és a
tejszínhabbal. Az málnát megpucoljuk, néhány szemet félreteszünk a
díszítéshez. A piskótát három szeletre vágjuk, megtöltjük a krém egyharmadával,
málnát rakunk rá, befedjük a második lappal, megkenjük a krémmel, ugyanúgy
járunk el mint az első lappal, befedjük a harmadik piskótával, és a maradék
krémet 1-2 evőkanál kivételével rásimítjuk. Pár órára hűtőszekrénybe tesszük, a
félretett krémmel bevonjuk az oldalát, és málnával, friss mentalevelekkel vagy citromfűvel
díszítjük.
Nyári könyv 2019
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése