Hozzávalók 4 személyre:
1 nagyobb zeller, 1
nagyobb vagy 2 kisebb krumpli, 1 hagyma, 2 dl tejföl, 2 dl főzőtejszín, 2 evőkanál
vaj, házi ételízesítő, só, bors, szerecsendió, reszelt parmezán sajt, levesgyöngy
vagy pirított kenyérkocka.
Elkészítése:
A zellert és a krumplit
vékony csíkokra vágjuk, a felolvasztott vajon megpároljuk, hozzáadjuk az apróra
vágott hagymát, kissé összesütjük. Felöntjük vízzel, házi ételízesítővel, sóval
és borssal, szerecsendióval fűszerezzük, puhára főzzük, majd turmixoljuk.
Belekeverjük a tejszínt és a tejfölt is, ha nagyon sűrű lenne, még öntünk hozzá
kevés vizet, és felforraljuk. Levesgyönggyel, pirított kenyérkockákkal,
esetleg reszelt parmezán sajttal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése