2019. november 5., kedd

Zellerkrémleves



Hozzávalók 4 személyre:
1 nagyobb zeller, 1 nagyobb vagy 2 kisebb krumpli, 1 hagyma, 2 dl tejföl, 2 dl főzőtejszín, 2 evőkanál vaj, házi ételízesítő, só, bors, szerecsendió, reszelt parmezán sajt, levesgyöngy vagy pirított kenyérkocka.
 Elkészítése:
A zellert és a krumplit vékony csíkokra vágjuk, a felolvasztott vajon megpároljuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, kissé összesütjük. Felöntjük vízzel, házi ételízesítővel, sóval és borssal, szerecsendióval fűszerezzük, puhára főzzük, majd turmixoljuk. Belekeverjük a tejszínt és a tejfölt is, ha nagyon sűrű lenne, még öntünk hozzá kevés vizet, és felforraljuk. Levesgyönggyel, pirított kenyérkockákkal, esetleg reszelt parmezán sajttal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: