2019. november 5., kedd

Paradicsomos tészta sajtos pulykaraguval


Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg pulykamell (lehet csirke is), 2 dl tejszín, 1 dl tejföl, 10 dkg reszelt sajt, só, bors, vaj;
40 dkg penne vagy makaróni, 1 hagyma, 2-3 paradicsom vagy konzervparadicsom, bazsalikom, oregánó, só, bors, olaj.
Elkészítése:
A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a hámozott, kockára vágott paradicsomot, megszórjuk oregánóval meg bazsalikommal. Sózzuk, borsozzuk, és megpároljuk, belekavarjuk a főtt tésztát, kissé összeforraljuk. A pulykamellet csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd olvasztott vajon fehéredésig sütjük. Felöntjük a tejföllel és a tejszínnel, összeforraljuk (nagyon hamar megpuhul). Ekkor belekavarjuk a reszelt sajtot, hagyjuk, amíg a sajt elolvad. A paradicsomos tésztával forrón tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések: