Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg pulykamell (lehet
csirke is), 2 dl tejszín, 1 dl tejföl, 10 dkg reszelt sajt, só, bors, vaj;
40 dkg penne vagy makaróni,
1 hagyma, 2-3 paradicsom vagy konzervparadicsom, bazsalikom, oregánó, só, bors,
olaj.
Elkészítése:
A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. A hagymát apróra
vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a hámozott, kockára vágott
paradicsomot, megszórjuk oregánóval meg bazsalikommal. Sózzuk, borsozzuk, és
megpároljuk, belekavarjuk a főtt tésztát, kissé összeforraljuk. A pulykamellet
csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd olvasztott vajon fehéredésig sütjük.
Felöntjük a tejföllel és a tejszínnel, összeforraljuk (nagyon hamar megpuhul).
Ekkor belekavarjuk a reszelt sajtot, hagyjuk, amíg a sajt elolvad. A paradicsomos
tésztával forrón tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése