2019. november 13., szerda

Zelleres franciasaláta



Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg csirkehús, 4 közepes krumpli, 2 db sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 10 dkg friss zeller, 2 főtt tojás, 2-3 darab savanyú uborka, 1 zöldborsókonzerv, 10 dkg konzervkukorica, 3 dl majonéz, só, bors, petrezselyemzöld.
Elkészítése:
A tojásokat meghámozzuk, keveset félreteszünk díszíteni. A csirkehúst a sárgarépával és petrezselyemgyökérrel puhára főzzük. A krumplit is megfőzzük, meghámozzuk.  A zellert lereszeljük, a többi alapanyagot apróra vágjuk. Mindent összekeverünk a tojással és a majonézzel (kevés majonézt hagyjunk meg díszíteni). Sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük. Pár órára hűtőszekrénybe tesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Almás-diós linzer

Hozzávalók a tésztához: 30 dkg liszt, 20 dkg zsírszegény vaj, 5 dkg porcukor, 2 tojás sárgája, fél tasak sütőpor, csipet só, kevés c...