Hozzávalók:
a tésztához: 40 dkg liszt, 15 dkg sült
tökpüré, 6 dkg olvasztott vaj, 1 tasak szárított élesztő, 8 dkg porcukor,
csipet só, 2 tojás sárgája, 2 dl langyos tej;
a töltelékhez: 10 dkg puha vaj, kakaó, 5
evőkanál cukor, 1 tasak vaníliás cukor.
Elkészítése:
Az élesztőt, 1 dl langyos, cukros tejben
felfuttatjuk. A száraz hozzávalókat összeszitáljuk, hozzáadjuk a tökpürét, az
olvasztott vajat, a tojássárgáját, majd hozzáöntjük a felfutott élesztőt, jól
összegyúrjuk. A tejet adagolva öntjük a tésztához, amennyit felvesz a liszt,
nehogy túl lágy tésztát kapjunk, mert a tökpüré is nedves. Ha a tésztát jól kidagasztottuk,
letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük. Ezután lisztezett deszkára
borítjuk, kissé átgyúrjuk. A tésztát téglalap alakúra nyújtunk, megkenjük a
vajjal, megszórjuk a kétféle cukorral meg kakaóval, szorosan feltekerjük és
kb. 2 cm-es szeletekre vágjuk. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe
fektetjük, és 20 percig kelesztjük. Sütés előtt kissé még megszórjuk a
tetejüket cukorral, és 180 fokos sütőben szép aranyszínűre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése