2019. november 5., kedd

Sütőtökös csiga



Hozzávalók:
a tésztához: 40 dkg liszt, 15 dkg sült tökpüré, 6 dkg olvasztott vaj, 1 tasak szárított élesztő, 8 dkg porcukor, csipet só, 2 tojás sárgája, 2 dl langyos tej;
a töltelékhez: 10 dkg puha vaj, kakaó, 5 evőkanál cukor, 1 tasak vaníliás cukor.
Elkészítése:
Az élesztőt, 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A száraz hozzávalókat összeszitáljuk, hozzáadjuk a tökpürét, az olvasztott vajat, a tojássárgáját, majd hozzáöntjük a felfutott élesztőt, jól összegyúrjuk. A tejet adagolva öntjük a tésztához, amennyit felvesz a liszt, nehogy túl lágy tésztát kapjunk, mert a tökpüré is nedves. Ha a tésztát jól kidagasztottuk, letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük. Ezután lisztezett deszkára borítjuk, kissé átgyúrjuk. A tésztát téglalap alakúra nyújtunk, megkenjük a vajjal, megszórjuk a kétféle cukorral meg kakaóval, szorosan feltekerjük és kb. 2 cm-es szeletekre vágjuk. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és 20 percig kelesztjük. Sütés előtt kissé még megszórjuk a tetejüket cukorral, és 180 fokos sütőben szép aranyszínűre sütjük.

Nincsenek megjegyzések: