Hozzávalók:
2 tojás, 4 dl olaj, 1 evőkanál mustár, 2 közepes főtt cékla, 15 dkg főtt gomba, 1 kis fej lila hagyma, 2 közepes ecetes uborka, 1,5 dl tejföl, só, bors, fél teáskanál porcukor és citromlé, petrezselyemzöld.
2 tojás, 4 dl olaj, 1 evőkanál mustár, 2 közepes főtt cékla, 15 dkg főtt gomba, 1 kis fej lila hagyma, 2 közepes ecetes uborka, 1,5 dl tejföl, só, bors, fél teáskanál porcukor és citromlé, petrezselyemzöld.
Elkészítése:
A tojásokból, az olajból és a mustárból sűrű majonézt
készítünk, majd hozzáadjuk a finomra reszelt és levétől kiszorított céklát meg
uborkát, illetve az apróra vágott gombát meg lila hagymát. Végül tejföllel hígítjuk
a kívánt sűrűségűre, sóval, borssal, kevés porcukorral és citromlével
ízesítjük, apróra vágott petrezselyemzöldet kavarunk hozzá. Friss bagettel
vagy kenyérrel kínáljuk.
Tipp: kiváló húsok mellé is a szilveszteri asztalra.
EK. 2019 dec.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése