2019. december 16., hétfő

Pulyka- vagy csirketorta majonézes kukoricával



Hozzávalók 4 személyre :
50 dkg pulykamell, 20 dkg szeletelt baconszalonna, 25 dkg reszelt trappista vagy füstölt sajt, 1,5 dl tejföl, só, fehér bors, 3-4 evőkanál étolaj.
Elkészítése: 
A pulykamellet vékonyra felszeljük, sózzuk, borsozzuk. Egy őzgerincformát kibélelünk a császárszalonna szeletekkel. Elkezdjük rá rétegezni a hússzeleteket megszórjuk reszelt sajttal és meglocsoljuk az olajjal elkevert tejföllel, így rétegezzük addig amíg a hús el nem fogy. Ráhajtjuk a kilógó szalonna szeleteket. Alufóliával letakarva sütjük kb. 1 órát, majd a fóliát levéve sütjük, amíg szép piros nem lesz. Miután megsült egy fél órát hagyjuk az edényben, majd egy lapos tányérra kiborítjuk. Miután kihűlt, ujjnyi szeletekre vágjuk mint a tortát.
Tipp: melegen rizzsel vagy krumplipürével is kínálhatjuk.
EK. 2019 december.

Nincsenek megjegyzések: