Hozzávalók 4 személyre :
50 dkg pulykamell, 20 dkg szeletelt baconszalonna, 25
dkg reszelt trappista vagy füstölt sajt, 1,5 dl tejföl, só, fehér bors, 3-4
evőkanál étolaj.
Elkészítése:
A pulykamellet vékonyra felszeljük,
sózzuk, borsozzuk. Egy őzgerincformát kibélelünk a császárszalonna szeletekkel.
Elkezdjük rá rétegezni a hússzeleteket megszórjuk reszelt sajttal és
meglocsoljuk az olajjal elkevert tejföllel, így rétegezzük addig amíg a hús el
nem fogy. Ráhajtjuk a kilógó szalonna szeleteket. Alufóliával letakarva sütjük
kb. 1 órát, majd a fóliát levéve sütjük, amíg szép piros nem lesz. Miután
megsült egy fél órát hagyjuk az edényben, majd egy lapos tányérra kiborítjuk.
Miután kihűlt, ujjnyi szeletekre vágjuk mint a tortát.
Tipp: melegen rizzsel vagy krumplipürével is
kínálhatjuk.
EK. 2019 december.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése