2019. december 12., csütörtök

Vargányás pulykaraguleves



Hozzávalók (4 személyre): 
40 dkg pulykahús, 3 sárgarépa, 1 kisebb zeller fele, 2 petrezselyemgyökér, 1 paprika, 10 dkg vargánya (szárított vagy fagyasztott), 1 hagyma, 2 dl tejföl, 1 citrom, 1 evőkanál liszt, házi ételízesítő, petrezselyemzöld, só, bors, olaj.
a galuskához: 1 tojás, 3-4 evőkanál liszt, csipet só.
Elkészítése: 
A húst kockára vágjuk, a zöldségeket felaprítjuk. Az apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a húst, fehéredésig pároljuk, végül beletesszük a zöldségeket, és együtt pároljuk tovább. Felöntjük vízzel, házi ételízesítővel, sóval, borssal fűszerezzük, és lassú tűzön puhára főzzük. A galuskához a tojást felverjük, megsózzuk, hozzákeverjük a lisztet. Galuskákat szaggatunk a forrásban lévő levesbe, és beletesszük a gombát is. Amikor a galuska is megfőtt, a tejfölt csomómentesre kavarjuk a liszttel, kevés forró levet kavarunk hozzá és a levesbe öntjük. Citromlével savanyítjuk, ecetes csípős paprikát vagy vékony szeletekre vágott csípős paprikát teszünk bele, kissé összeforraljuk, és petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
EK, 2019 dec.

Nincsenek megjegyzések: