Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg pulykahús, 3
sárgarépa, 1 kisebb zeller fele, 2 petrezselyemgyökér, 1 paprika, 10 dkg vargánya (szárított
vagy fagyasztott), 1 hagyma, 2 dl tejföl, 1 citrom, 1 evőkanál liszt, házi
ételízesítő, petrezselyemzöld, só, bors, olaj.
a galuskához: 1 tojás, 3-4 evőkanál liszt, csipet só.
Elkészítése:
A húst kockára vágjuk, a zöldségeket felaprítjuk.
Az apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a húst, fehéredésig pároljuk, végül beletesszük a zöldségeket, és együtt pároljuk tovább.
Felöntjük vízzel, házi ételízesítővel, sóval, borssal fűszerezzük, és lassú tűzön
puhára főzzük. A galuskához a tojást felverjük, megsózzuk, hozzákeverjük a
lisztet. Galuskákat szaggatunk a forrásban lévő levesbe, és beletesszük a gombát
is. Amikor a galuska is megfőtt, a tejfölt csomómentesre kavarjuk a liszttel, kevés forró levet kavarunk hozzá és a levesbe öntjük. Citromlével savanyítjuk, ecetes
csípős paprikát vagy vékony szeletekre vágott csípős paprikát teszünk bele,
kissé összeforraljuk, és petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
EK, 2019 dec.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése