2019. december 23., hétfő

Almás-diós linzer



Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt, 20 dkg zsírszegény vaj, 5 dkg porcukor, 2 tojás sárgája, fél tasak sütőpor, csipet só, kevés citromlé;
A töltelékhez: 6 tojás, 20 dkg porcukor, 20 dkg darált dió, 5 db alma, 2 evőkanál kakaó, 3 evőkanál zsemlemorzsa, rumaroma, 1 tasak vaníliás cukor, só;
továbbá: porcukor.
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
A töltelékhez a tojássárgáját a kétféle cukorral fehéredésig kavarjuk. Az almát megreszeljük, majd a tojássárgájához kavarjuk, rumaromával ízesítjük, belevegyítjük a darált diót, a kakaót és a zsemlemorzsát is. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, majd a diós masszába beleforgatjuk. A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A tésztát két részre osztjuk, egyik darabot a tepsi nagyságára nyújtjuk, majd a sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Ráhalmozzuk a tölteléket, egyenletesen elsimítjuk, majd befedjük a második kinyújtott lappal. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük. Amikor a tészta langyosra hűlt, porcukorral megszórjuk. Hagyjuk kihűlni, ekkor szeleteljük.
Új kiadvány(2019).

Nincsenek megjegyzések: