2020. július 28., kedd

Fekete-erdei palacsinta



Hozzávalók:
A palacsintákhoz: 12,5 dkg liszt, 1 evőkanál kakaópor, 2 tojás, 3 dl tej, 2 dkg vaj, 1 tasak vaníliás cukor, csipet só, 5 dkg étcsokoládé, olaj;
A krémhez: 25 dkg mascarpone, 2 dl tejszín, 6 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, friss cseresznye, meggy vagy befőtt;
Továbbá: porcukor, csokoládéreszelék.
Elkészítése:
A lisztet, a kakaót, a vaníliás cukrot és a sót összevegyítjük. Belekeverjük a tojásokat meg a tejet, majd a felolvasztott vajat is. Csomómentesre dolgozzuk, kb. 30 percig pihentetjük. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, langyosra hűtjük, majd a palacsintatésztához kavarjuk. Egy serpenyőt kikenünk olajjal, majd megsütjük a palacsintákat.
A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük. A mascarponét a kétféle cukorral jól kikavarjuk, majd összevegyítjük a tejszínhabbal. A palacsintákat megkenjük a töltelékkel, megrakjuk a gyümölccsel, megszórjuk csokoládéreszelékkel és porcukorral. Frissen töltve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: