2020. július 28., kedd

Túrós-barackos palacsinta sütőben



Hozzávalók:
A palacsintához: 2 tojás, 1 csésze liszt, 1 csésze tej, 0,5 dl olaj, 1 teáskanál vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 1/3 csésze ásványvíz, csipetnyi só, napraforgóolaj a sütéshez;
a töltelékhez: 25 dkg tehéntúró, 2 evőkanál puha vaj, 4 evőkanál porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, 2 tojás, ½ teáskanál reszelt citromhéj, csipet só, 2-3 kajszibarack;
továbbá: 4 evőkanál olvasztott vaj, porcukor.
Elkészítése:
A tojásokat habverő segítségével elkavarjuk az olajjal, majd fokozatosan belekavarjuk a lisztet, a tejet, a sót, a vaníliás cukrot meg a citromhéjat, sima masszát keverünk belőle, végül az ásványvízzel hígítjuk. A palacsintasütőt felforrósítjuk, kiolajozzuk, merőkanalanként beleadagoljuk a masszát, mindkét oldalukon megsütjük a palacsintákat. A töltelékhez a vajat a habosra keverjük a tojássárgájával, majd hozzáadjuk az áttört túrót, a citromhéjat, a sót és a kétféle cukrot. Alaposan kikeverjük, majd a végén lazán belekeverjük a tojásfehérjéből vert habot. A palacsintákat megtöltjük a túróval, rárakjuk a barackszeleteket, feltekerjük, félbevágjuk. Egy kisebb tűzálló tálat vastagon kikenünk vajjal, majd a vágott felükkel felfelé,  kissé döntve lerakjuk a palacsintákat. Megkenjük olvasztott vajjal, és előmelegített 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: