Hozzávalók:
A palacsintához: 2 tojás, 1 csésze liszt,
1 csésze tej, 0,5 dl olaj, 1 teáskanál vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja,
1/3 csésze ásványvíz, csipetnyi só, napraforgóolaj a sütéshez;
a töltelékhez: 25 dkg tehéntúró, 2
evőkanál puha vaj, 4 evőkanál porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, 2 tojás, ½
teáskanál reszelt citromhéj, csipet só, 2-3 kajszibarack;
továbbá: 4 evőkanál olvasztott vaj,
porcukor.
Elkészítése:
A tojásokat habverő segítségével elkavarjuk
az olajjal, majd fokozatosan belekavarjuk a lisztet, a tejet, a sót, a vaníliás
cukrot meg a citromhéjat, sima masszát keverünk belőle, végül az ásványvízzel
hígítjuk. A palacsintasütőt felforrósítjuk, kiolajozzuk, merőkanalanként
beleadagoljuk a masszát, mindkét oldalukon megsütjük a palacsintákat. A
töltelékhez a vajat a habosra keverjük a tojássárgájával, majd hozzáadjuk az
áttört túrót, a citromhéjat, a sót és a kétféle cukrot. Alaposan kikeverjük,
majd a végén lazán belekeverjük a tojásfehérjéből vert habot. A palacsintákat
megtöltjük a túróval, rárakjuk a barackszeleteket, feltekerjük, félbevágjuk.
Egy kisebb tűzálló tálat vastagon kikenünk vajjal, majd a vágott felükkel
felfelé, kissé döntve lerakjuk a palacsintákat.
Megkenjük olvasztott vajjal, és előmelegített 200 fokos sütőben kb. 20 perc
alatt megsütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése