2020. április 10., péntek

Diós-csokoládékrémes sütemény



Hozzávalók:
a piskótához: 5 tojás, 10 dkg darált dió, 20 dkg cukor, 5 evőkanál liszt, 1 teáskanál sütőpor, citromlé, só.
a krémhez: 2 tasak csokoládéízű pudingpor, 2 evőkanál kristálycukor, 2 evőkanál kakaópor vagy 5 dkg étcsokoládé, 5 dl tej, 5 dkg vaj, 1 tasak vaníliás cukor, 25 dkg mascarpone, 10 dkg porcukor.
továbbá: puha keksz.
Elkészítése:
A tojásfehérjét félkeményre verjük csipet sóval, hozzáadjuk a cukrot, ezzel kemény habbá verjük. Belekavarjuk a tojássárgáját, beleforgatjuk a lisztet, a citromlével felhaboztatott sütőport és a darált diót. A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, előmelegített 170 fokos sütőben 35-40 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A krémhez a pudingport csomómentes-re kavarjuk a tejjel, belekavarjuk a cukrot,a vaníliás cukrot, a kakaóport vagy az étcsokoládét darabokra törve, és keményre főzzük. A tűzről levéve hozzákavarjuk a vajat is, langyosra hűlni hagyjuk. Ekkor habverővel jól elkeverjük, belekavarjuk a krémsajtot meg a porcukrot is.
A tésztára kenjük a krém kétharmadát, tetejét kirakjuk a keksszel, majd a maradék krémmel bevonjuk. Hűtőszekrényben jól megdermesztjük, ezután szeleteljük.
Tipp: A krémsajtot kb. 20 dkg vajjal is helyettesíthetjük.
EK. 2020. április

Nincsenek megjegyzések: