2020. április 2., csütörtök

Újházy-tyúkhúsleves



Hozzávalók:
1 kisebb csirke, 3 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 10 dkg karalábé, 10 dkg zöldborsó, 1/2 zöldpaprika, házi ételízesítő, só, szemes bors, petrezselyemzöld, 10 dkg vékony metélt.
Elkészítése:
A csirkét egy nagyobb fazékba tesszük, bőven feltöltjük vízzel, felfőzzük, a habját leszedjük, házi ételízesítővel és szemes borssal kb. egy órát főzzük. Ekkor beletesszük a megpucolt zöldségeket, takaréklángon gyöngyözve puhára főzzük (vigyázzunk, hogy a zöldségek ne főjenek szét). A tésztát meg a zöldborsót külön-külön enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Amikor a hús megfőtt, kivesszük, leszedjük a csontról, kisebb darabokra vágjuk. A leveszöldségeket is feldaraboljuk, egy tálba tesszük a főtt tésztával, a húsdarabokkal és a zöldborsóval együtt, rászűrjük a levest, majd friss petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
Téli ünnepek, Évszakok ízei 8.

Nincsenek megjegyzések: