Hozzávalók:
1 kisebb csirke, 3
sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 10 dkg karalábé, 10 dkg zöldborsó, 1/2
zöldpaprika, házi ételízesítő, só, szemes bors, petrezselyemzöld, 10 dkg vékony
metélt.
Elkészítése:
A csirkét egy nagyobb
fazékba tesszük, bőven feltöltjük vízzel, felfőzzük, a habját leszedjük, házi
ételízesítővel és szemes borssal kb. egy órát főzzük. Ekkor beletesszük a
megpucolt zöldségeket, takaréklángon gyöngyözve puhára főzzük (vigyázzunk, hogy
a zöldségek ne főjenek szét). A tésztát meg a zöldborsót külön-külön enyhén sós
vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Amikor a hús megfőtt, kivesszük, leszedjük a
csontról, kisebb darabokra vágjuk. A leveszöldségeket is feldaraboljuk, egy tálba
tesszük a főtt tésztával, a húsdarabokkal és a zöldborsóval együtt, rászűrjük a
levest, majd friss petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
Téli ünnepek, Évszakok ízei 8.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése