Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg mélyhűtött zöldborsó, 2 hagyma, 1-2 evőkanál
paradicsompüré, 1 paprika, só, bors, 1 mokkáskanál cukor, 1/2 csokor
petrezselyemzöld.
a körethez: 20 dkg tarhonya, 2 cikk fokhagyma, 1/2
piros húsú paprika, 3 dl hús- vagy zöldségalaplé, petrezselyemzöld, olaj, só,
bors.
Elkészítése:
A felaprított hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk,
hozzáadjuk az apróra vágott paprikát és a paradicsompürét. A zöldborsót a
hagymás raguhoz adjuk, és kevés vízzel felöntve fedő alatt puhára főzzük.
Sóval, borssal fűszerezzük, kevés cukorral és az apróra vágott
petrezselyemzölddel megszórva összefőzzük. A körethez a paprikát és a
fokhagymát apróra vágjuk, 2-3 evőkanál olajon megpároljuk, hozzáadjuk a
tarhonyát, és kissé lepirítjuk. Felöntjük a húslevessel, megszórjuk apróra
vágott petrezselyemzölddel, sóval, borssal fűszerezzük, és készre főzzük.
Tálalás előtt 10 percet lefödve hagyjuk. A zöldborsó pörkölttel tálaljuk.
Téli ünnepek, Évszakok ízei 8.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése