2020. április 2., csütörtök

Zöldborsópörkölt tarhonyával



Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg mélyhűtött zöldborsó, 2 hagyma, 1-2 evőkanál paradicsompüré, 1 paprika, só, bors, 1 mokkáskanál cukor, 1/2 csokor petrezselyemzöld.
a körethez: 20 dkg tarhonya, 2 cikk fokhagyma, 1/2 piros húsú paprika, 3 dl hús- vagy zöldségalaplé, petrezselyemzöld, olaj, só, bors.
Elkészítése:
A felaprított hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk az apróra vágott paprikát és a paradicsompürét. A zöldborsót a hagymás raguhoz adjuk, és kevés vízzel felöntve fedő alatt puhára főzzük. Sóval, borssal fűszerezzük, kevés cukorral és az apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva összefőzzük. A körethez a paprikát és a fokhagymát apróra vágjuk, 2-3 evőkanál olajon megpároljuk, hozzáadjuk a tarhonyát, és kissé lepirítjuk. Felöntjük a húslevessel, megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, sóval, borssal fűszerezzük, és készre főzzük. Tálalás előtt 10 percet lefödve hagyjuk. A zöldborsó pörkölttel tálaljuk.
Téli ünnepek, Évszakok ízei 8.

Nincsenek megjegyzések: