Hozzávalók:
20 dkg sárgaborsó, 4 db virsli, 1 lilahagyma, 1 dl
majonéz, 1 dl tejföl, petrezselyemzöld, só, bors.
Elkészítése:
A sárgaborsót megmossuk, majd bő vízben egy éjszakára
beáztatjuk. Másnap leszűrjük, majd feltöltjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és
puhára főzzük. Leszűrjük, hagyjuk kihűlni. A virsliket megfőzzük, karikára
vágjuk, a hagymát meghámozzuk és felaprítjuk a petrezselyemzölddel együtt.
Mindent egy tálba összekeverünk a tejföl és a majonézzel, sóval és borssal fűszerezzük,
1-2 őrára hűtőszekrénybe tesszük. Friss zsömlével vagy kenyérrel kínáljuk.
EK_2020. február
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése