2020. április 4., szombat

Almás-diós rácsos sütemény



Hozzávalók a tésztához: 
50 dkg liszt, 3 tojássárgája, 15 dkg cukor, 20 dkg vaj, 1,5 dl tej, 1 tasak sütőpor, 1 tasak vaníliás cukor, baracklekvár, 2 evőkanál kekszmorzsa;
a töltelékhez: 3 tojásfehérje, 15 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, 4 közepes alma, őrölt fahéj, 20 dkg darált dió;
továbbá: porcukor.
Elkészítése:
1. Előkészítjük a tészta hozzávalóit, a kekszmorzsa és a lekvár kivételével összegyúrjuk.


2. Kétharmadát kb. 23×38 cm-es tepsi nagyságúra nyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.


3. A tésztát megkenjük baracklekvárral, megszórjuk a darált keksszel.


4. Az almát lereszeljük, 1 evőkanál cukorral megszórjuk, kb. 10 percig hagyjuk, majd jól kinyomkodjuk a levét.

5. A tésztára rásimítjuk a lereszelt almát, meghintjük fahéjjal.

6. A tojásfehérjét a porcukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, belekavarjuk a darált diót.

7. A diós masszát az alma tetejére simítjuk.

8. A maradék tésztát kinyújtjuk, vékony csíkokra vágjuk vagy rudakat sodrunk, és átlósan berácsozzuk a tésztát. Előmelegített 170 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd porcukorral megszórjuk, ekkor szeleteljük.

FI.2020.1

Nincsenek megjegyzések: