Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt, 3 tojássárgája,
15 dkg cukor, 20 dkg vaj, 1,5 dl tej, 1 tasak sütőpor, 1 tasak vaníliás cukor, baracklekvár,
2 evőkanál kekszmorzsa;
a töltelékhez: 3 tojásfehérje, 15 dkg porcukor, 1
tasak vaníliás cukor, 4 közepes alma, őrölt fahéj, 20 dkg darált dió;
továbbá: porcukor.
Elkészítése:
1. Előkészítjük a tészta hozzávalóit, a kekszmorzsa és a lekvár kivételével összegyúrjuk.
2. Kétharmadát kb. 23×38 cm-es tepsi nagyságúra nyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
3. A tésztát megkenjük baracklekvárral, megszórjuk a
darált keksszel.
4. Az almát lereszeljük, 1 evőkanál cukorral
megszórjuk, kb. 10 percig hagyjuk, majd jól kinyomkodjuk a levét.
5. A tésztára rásimítjuk a lereszelt almát, meghintjük
fahéjjal.
6. A tojásfehérjét a porcukorral és a vaníliás
cukorral kemény habbá verjük, belekavarjuk a darált diót.
7. A diós masszát az alma tetejére simítjuk.
8. A maradék tésztát kinyújtjuk, vékony csíkokra
vágjuk vagy rudakat sodrunk, és átlósan berácsozzuk a tésztát. Előmelegített
170 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd
porcukorral megszórjuk, ekkor szeleteljük.
FI.2020.1
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése