2020. április 2., csütörtök

Túrófánk


Hozzávalók:
50 dkg tehéntúró, 2 tojás, 5 evőkanál búzadara, 10 evőkanál liszt, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 1/2 tasak sütőpor, 5 evőkanál cukor, pici só;
továbbá: porcukor, áfonya lekvár, tejföl, olaj.
Elkészítése:
A tehéntúrót kikavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a tojásokat, citromhéjat, majd kanalanként hozzákavarjuk a búzadarát és a sütőporral elkavart lisztet, pici sót. Lisztes kézzel fánkokat formázunk, majd a közepét kiszaggatjuk. Forró olajban megsütjük. A fánkokat megszórjuk porcukorral, vagy áfonyalekvárt, majd tejfölt kanalazunk rájuk, és forrón kínáljuk.
Téli ünnepek, Évszakok ízei 8.

Nincsenek megjegyzések: