Hozzávalók:
50 dkg tehéntúró, 2 tojás, 5
evőkanál búzadara, 10 evőkanál liszt, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 1/2 tasak
sütőpor, 5 evőkanál cukor, pici só;
továbbá: porcukor, áfonya lekvár,
tejföl, olaj.
Elkészítése:
A tehéntúrót kikavarjuk a cukorral,
hozzáadjuk a tojásokat, citromhéjat, majd kanalanként hozzákavarjuk a búzadarát
és a sütőporral elkavart lisztet, pici sót. Lisztes kézzel fánkokat formázunk,
majd a közepét kiszaggatjuk. Forró olajban megsütjük. A fánkokat megszórjuk
porcukorral, vagy áfonyalekvárt, majd tejfölt kanalazunk rájuk, és forrón
kínáljuk.
Téli ünnepek, Évszakok ízei 8.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése