Hozzávalók:
30 dkg sárgaborsó, 3 krumpli, 1 hagyma, 1 babérlevél,
2 cikk fokhagyma, házi ételízesítő, 1,5 dl tejföl, őrölt gyömbér, só, bors,
zsiradék, 5 dkg vékonyra szeletelt császárszalonna.
Elkészítése:
A sárgaborsót beáztatjuk, leszűrjük és bő vízben főni
tesszük. Hozzáadjuk a zsiradékon megpárolt, apróra vágott hagymát illetve
fokhagymát, meg a kockára vágott krumplit. Házi ételízesítővel, őrölt
gyömbérrel és borssal fűszerezzük. Puhára főzzük, ekkor botmixerrel pürésítjük.
Belekavarjuk a tejfölt. A császárszalonnát kevés zsiradékon ropogósra sütjük és
a krémlevessel tálaljuk. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel és friss
zsömlét vagy pirított kenyeret kínálunk mellé.
EK_2020.február
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése