2020. április 2., csütörtök

Sárgaborsó krémleves császárszalonna chipsszel



Hozzávalók:
30 dkg sárgaborsó, 3 krumpli, 1 hagyma, 1 babérlevél, 2 cikk fokhagyma, házi ételízesítő, 1,5 dl tejföl, őrölt gyömbér, só, bors, zsiradék, 5 dkg vékonyra szeletelt császárszalonna.
Elkészítése:
A sárgaborsót beáztatjuk, leszűrjük és bő vízben főni tesszük. Hozzáadjuk a zsiradékon megpárolt, apróra vágott hagymát illetve fokhagymát, meg a kockára vágott krumplit. Házi ételízesítővel, őrölt gyömbérrel és borssal fűszerezzük. Puhára főzzük, ekkor botmixerrel pürésítjük. Belekavarjuk a tejfölt. A császárszalonnát kevés zsiradékon ropogósra sütjük és a krémlevessel tálaljuk. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel és friss zsömlét vagy pirított kenyeret kínálunk mellé.
EK_2020.február

Nincsenek megjegyzések: