Hozzávalók:
1 darab sonka szelet vagy egy kisebb
sonka, 1 hagyma, 5-6 cikk fokhagyma, szemes bors, babérlevél.
Elkészítése:
A sonkát, ha nagyon sós, előző nap beáztatjuk, másnap pedig lecseréljük a vizet róla. Fontos, hogy a zsíros részeket ne vágjuk
le, hogy ne száradjon ki a sonka főzés közben és utána. A főzőlébe beletesszük a
megtisztított hagymát meg fokhagymát, néhány szem fekete borsot, 2-3 babérlevelet.
A sonka főzési ideje kb. annyi, ahány kilós a sonkánk. Ha elkészült, hagyjuk, hogy a főzőlében hűljön ki, mert így a hús egészen puha és omlós marad, utána
pedig hűtőszekrénybe tesszük. Így nem szárad ki, szépen szeletelhető lesz. A
főzőlevet felhasználhatjuk pl. káposztához, bab- vagy krumplileveshez.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése