2020. július 28., kedd

Zöldséges-tejfölös rostélyos



Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg sertéscomb vagy karaj, 3 hagyma, 1 zöld paprika, 2 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 5 dkg szegfű- vagy vargányagomba, 2 cikk fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors, 1 evőkanál liszt, 1,5 dl tejföl, olaj. 
Elkészítése:
A húst felszeleteljük, kissé megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A hagymát és a zöld paprikát szeletekre, a többi zöldséget karikára vagy apróra vágjuk. Az edény aljára kevés olajat öntünk, lerétegezzük a zöldségeket és a húst, megszórva rétegenként apróra vágott petrezselyemzölddel. Lassú tűznél puhára főzzük. Ekkor besűrítjük a liszttel elkavart tejföllel. 

A galuskához: 2 tojás, 20 dkg liszt, só.
Elkészítése: A körethez a tojásokat felverjük, hozzáadjuk a lisztet és kevés sót, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy hagyományos nokedli tésztát kapjunk. Sós, lobogó vízbe evőkanállal nagyobb darabokat szaggatunk, és kifőzzük.
Galuska helyett rizzsel vagy főtt tésztával is tálalhatjuk.

Nincsenek megjegyzések: