a szilvás piskótához: 40-50 dkg
szilva, 4 tojás, 8 evőkanál cukor, 8 evőkanál liszt, 1 evőkanál olaj, csipet
só, 1 teáskanál sütőpor, 1 evőkanál citromlé, 1 evőkanál kakaó, 1-2 evőkanál
vaj.
A krémhez: 3 dl tej, 2 tasak
vaníliás cukor, 4 evőkanál cukor, 1 tasak vaníliás pudingpor, 10 dkg vaj, 10
dkg porcukor.
a tetejére: 5 dkg étcsokoládé, 2
evőkanál tejszín.
Elkészítése:
Egy tepsit sütőpapírral
kibélelünk, megkenjük vajjal. A szilvákat megmossuk, kimagozzuk, majd a vajjal
megkent sütőpapírra rakosgatjuk úgy, hogy a vágott felével felfele legyenek. A
piskótához habosra kavarjuk a tojások sárgáját, a cukrot és az olajat, utána
hozzáadjuk a lisztet meg a kevés citromlével felfuttatott sütőport, végül pedig
a kevés sóval kemény habbá vert tojásfehérjét. A tészta kétharmadát a szilvákra
öntjük, elsimítjuk, a maradék tésztába belekavarjuk a kakaót és a sárga
piskótára csurgatjuk. Villával kissé megcsíkozzuk, hogy márványos legyen.
Előmelegített 170 fokos sütőben 40 perc alatt megsütjük, hagyjuk kihűlni.
A krémhez a pudingot a tejjel
csomómentesre kavarjuk, hozzákavarjuk a 4 evőkanál cukrot, és a vaníliás
cukrot. Sűrű krémmé főzzük, kihűtjük. A vajat a porcukorral jól elkavarjuk, a
pudinggal összevegyítjük és a kihűlt szilvás piskótára kenjük. A csokoládét a tejszínnel
összeolvasztjuk és lecsurgatjuk vele a süteményt. Néhány órára hideg helyre
tesszük, ekkor szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése