Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg sárgarépa, 1 kisebb hagyma, 1 dl
tejszín, 2 cikk fokhagyma, 2 krumpli, gyömbér, só, bors, 2 dl zöldségleves vagy
házi ételízesítő, 2 evőkanál vaj, 4 evőkanál tökmag, tökmag- vagy olívaolaj,
pirított kenyérkocka.
Elkészítése:
A sárgarépát, a krumplit, a hagymát és a fokhagymát
megpucoljuk, majd feldaraboljuk, és a vajon kissé megdinszteljük. Feltöltjük a zöldséglevessel,
vízzel pótoljuk, hogy jól ellepje, sóval és borssal fűszerezzük, majd puhára
főzzük. Amikor a zöldségek megpuhultak, kézi mixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a
tejszínt, illetve késhegynyi reszelt gyömbért, majd kissé összeforraljuk. A tökmagot száraz serpenyőben enyhén
megpirítjuk. A levest tányérokba merjük, meglocsoljuk tökmagolajjal, és
tökmaggal megszórva, pirított kenyérkockával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése