2020. szeptember 30., szerda

Sárgarépa-krémleves pirított tökmaggal



Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg sárgarépa, 1 kisebb hagyma, 1 dl tejszín, 2 cikk fokhagyma, 2 krumpli, gyömbér, só, bors, 2 dl zöldségleves vagy házi ételízesítő, 2 evőkanál vaj, 4 evőkanál tökmag, tökmag- vagy olívaolaj, pirított kenyérkocka.

Elkészítése:

A sárgarépát, a krumplit, a hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, majd feldaraboljuk, és a vajon kissé megdinszteljük. Feltöltjük a zöldséglevessel, vízzel pótoljuk, hogy jól ellepje, sóval és borssal fűszerezzük, majd puhára főzzük. Amikor a zöldségek megpuhultak, kézi mixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a tejszínt, illetve késhegynyi reszelt gyömbért, majd kissé összeforraljuk.  A tökmagot száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk. A levest tányérokba merjük, meglocsoljuk tökmagolajjal, és tökmaggal megszórva, pirított kenyérkockával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: