2020. szeptember 30., szerda

Körtés brownie



Hozzávalók:

10 dkg étcsokoládé, 25 dkg vaj, 20 dkg barna cukor, 3 evőkanál kakaópor, 4 tojás, 20 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, csipet só, 4 körte, áfonya (elhagyható), porcukor.

Elkészítése:

A körtéket félbevágjuk, magházukat kivájjuk. Egy lábasban vizet forralunk. A vajat, a cukrot és az étcsokoládét tűzálló keverőtálba tesszük, és vízgőz fölött addig kavarjuk, amíg össze nem olvadnak, majd kihűlni hagyjuk. Ekkor egyenként belekavarjuk a tojásokat, majd a sót, a kakaóport és a sütőporral elvegyített lisztet is. A masszát sütőpapírral bélelt, kb.20x30 cm-es tepsibe öntjük, megrakjuk a körtedarabokkal, megszórjuk áfonyával, és előmelegített 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. Kihűlni hagyjuk, majd porcukorral megszórva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: