Hozzávalók:
10 dkg étcsokoládé, 25
dkg vaj, 20 dkg barna cukor, 3 evőkanál kakaópor, 4 tojás, 20 dkg liszt, 1
teáskanál sütőpor, csipet só, 4 körte, áfonya (elhagyható), porcukor.
Elkészítése:
A körtéket félbevágjuk, magházukat
kivájjuk. Egy lábasban vizet forralunk. A vajat, a cukrot és az étcsokoládét tűzálló
keverőtálba tesszük, és vízgőz fölött addig kavarjuk, amíg össze nem olvadnak,
majd kihűlni hagyjuk. Ekkor egyenként belekavarjuk a tojásokat, majd a sót, a
kakaóport és a sütőporral elvegyített lisztet is. A masszát sütőpapírral
bélelt, kb.20x30 cm-es tepsibe öntjük, megrakjuk a körtedarabokkal, megszórjuk
áfonyával, és előmelegített 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. Kihűlni
hagyjuk, majd porcukorral megszórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése