Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg csirkemell, 10-15 dkg mozzarella, 2
alma, vaj, 0,5 dl tejszín, só, bors, liszt, olaj, vaj.
A körethez: 25 dkg rizs,
20 dkg zöldségkeverék, 5 dkg vaj, 1 evőkanál házi ételízesítő.
Elkészítése:
A csirkemellet felszeleteljük, sóval és
borssal fűszerezzük, majd a szeleteket lisztbe mártjuk, és mindkét oldalukat
forró olajon kissé megpirítjuk. Az alma közepét kivájjuk, a gyümölcsöt karikára
vágjuk, a sajtot kb. 0,5 cm vastagon felszeleteljük. Kivajazunk egy tűzálló
tálat, az elősütött csirkemellszeleteket egymás mellé helyezve belerakjuk.
Mindegyikre egy-egy szelet almát és sajtot teszünk, kissé meglocsoljuk
tejszínnel, majd előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt meg nem olvad.
A körethez a vajat
megolvasztjuk, hozzáadjuk az átmosott és jól lecsöpögtetett rizst, és
fehéredésig pároljuk. Megszórjuk az ételízesítővel, felöntjük dupla mennyiségű
forró vízzel, belekavarjuk a vegyes zöldséget, és puhára főzzük. Mikor megfőtt,
lefedve kb. 15 percig pihenni hagyjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése