Hozzávalók (4
személyre):
1 nagy hagyma, 3
sárgarépa, 10 dkg zeller, 1 pasztinák, 2-3 paradicsom, 1 zöldpaprika, 2
evőkanál olaj, lestyán, petrezselyemzöld, 2 evőkanál citromlé, só, bors, házi
ételízesítő;
a gombóchoz: 30 dkg
darált hús, 1 kisebb hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 tojás, só, bors, pirospaprika.
Elkészítése:
Elkészítjük a gombócot:
a darált húshoz hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, a
tojást, sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük. Összegyúrjuk, majd diónyi
gombócokat formázunk.
A zöldségeket
megpucoljuk, a hagymát felaprózzuk, a sárgarépát, a zellert meg a pasztinákot
nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a paprikát csíkokra vágjuk.
Serpenyőben felhevítjük
az olajat, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, üvegesre pároljuk, majd
beletesszük a lereszelt zöldségeket és a paprikát. Házi ételízesítővel, sóval,
borssal fűszerezzük. Addig pároljuk, amíg félig megpuhulnak, ekkor hozzáadjuk a
leveshez a felaprított lestyánt és petrezselyemzöldet meg a hámozott, apróra
vágott paradicsomot. Végül belerakjuk a gombócokat, citromlével savanyítjuk, és
készre főzzük.
EK. 2021.június
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése