2021. június 17., csütörtök

Húsgombóc csorba

 


Hozzávalók (4 személyre):

1 nagy hagyma, 3 sárgarépa, 10 dkg zeller, 1 pasztinák, 2-3 paradicsom, 1 zöldpaprika, 2 evőkanál olaj, lestyán, petrezselyemzöld, 2 evőkanál citromlé, só, bors, házi ételízesítő;

a gombóchoz: 30 dkg darált hús, 1 kisebb hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 tojás, só, bors, pirospaprika.

Elkészítése:

Elkészítjük a gombócot: a darált húshoz hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, a tojást, sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük. Összegyúrjuk, majd diónyi gombócokat formázunk.

A zöldségeket megpucoljuk, a hagymát felaprózzuk, a sárgarépát, a zellert meg a pasztinákot nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a paprikát csíkokra vágjuk.

Serpenyőben felhevítjük az olajat, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, üvegesre pároljuk, majd beletesszük a lereszelt zöldségeket és a paprikát. Házi ételízesítővel, sóval, borssal fűszerezzük. Addig pároljuk, amíg félig megpuhulnak, ekkor hozzáadjuk a leveshez a felaprított lestyánt és petrezselyemzöldet meg a hámozott, apróra vágott paradicsomot. Végül belerakjuk a gombócokat, citromlével savanyítjuk, és készre főzzük.

EK. 2021.június

Nincsenek megjegyzések: