2021. november 26., péntek

Sertésgulyás savanyú káposztával

 


Hozzávalók (4 személyre):

50 dkg sertéshús, 25 dkg vékonyra vágott savanyú káposzta, 1 hagyma, 2 petrezselyemgyökér, 10 dkg zeller, 2 cikk fokhagyma, fél piros húsú paprika, házi ételízesítő, gulyáskrém, bors, pirospaprika, olaj vagy zsiradék.

Elkészítése:

  1. A hagymát apróra, a húst pedig kockára vágjuk.


  2. Kevés felforrósított zsiradékon megpároljuk a hagymát majd a húst hozzáadva fehéredésig pirítjuk.

  3. A zöldségeket megpucoljuk, apróra vágjuk, majd a hússal kissé összesütjük, megszórjuk pirospaprikával.


  4. Házi ételízesítővel, gulyáskrémmel és borssal fűszerezzük.

  5. Hozzáadjuk a paradicsompürét, majd feltöltjük vízzel.

  6. Amikor felforrt beletesszük a vágott savanyú káposztát és készre főzzük.

Nincsenek megjegyzések: