2021. november 26., péntek

Narancsos kacsapecsenye

 

 


Hozzávalók 4 személyre:

4 kacsacomb vagy 1 pecsenyekacsa, só, bors, 3-4 narancs, zsír.

Elkészítése:

  1. A combokat vagy a kacsát gondosan megtisztítjuk, kissé bevagdossuk, sóval, borssal fűszerezzük, majd egy zsírral kikent hőálló tálba tesszük.

  2. Egy nagyobb narancs levét kicsavarjuk, a kacsára öntjük, néhány órára hideg helyre tesszük.



  3. A maradék narancsokat megmossuk és felszeleteljük.

  4.  A kacsára helyezzük a narancsszeleteket, alufóliával lefedve 180 fokos sütőben kb. egy órát sütjük. Ekkor levesszük a fóliát, néha a zsírjával meglocsolva szép pirosra sütjük. Tetszés szerinti körettel tálaljuk.

Tipp: Még omlósabb lesz a hús, ha nagyon alacsony lángon, több órán át sütjük (konfitáljuk).

Nincsenek megjegyzések: