Hozzávalók 4 személyre:
1 nagyobb padlizsán, 2 avokádó, 1 dl majonéz, 2 tojás,
1 cikk fokhagyma, 1 evőkanálnyi apróra vágott hagyma, só, bors, citromlé,
apróra vágott petrezselyemzöld.
Elkészítése:
A padlizsánt grillen vagy sütőben megsütjük, majd lepucoljuk,
a héját hagyjuk a levét lecsöpögni, majd egy fakéssel apróra vágjuk vagy
botmixerrel pürésítjük. Közben a tojásokat megfőzzük, meghámozzuk. Az avokádót
meghámozzuk, magját kiszedjük, kisebb darabokra vágjuk, a padlizsánkrémhez
kavarjuk, az apróra vágott főtt tojással együtt. Hozzáadjuk a hagymát és a
zúzott fokhagymát, a majonézt, 2-3 evőkanál citromlevet, egy evőkanálnyi petrezselyemzöldet,
sóval és borssal fűszerezzük. Pirított kenyérrel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése