Hozzávalók:
a tésztához:
50 dkg liszt, 10 dkg
cukor,1 tasak sütőpor, csipet só, 15 dkg vaj, 10 dkg zsír, 1 tojás, 2 evőkanál
tejföl.
a tészta harmadába: 1
evőkanál kakaó, 1 evőkanál tejföl.
a töltelékhez: 1 üveg
lekvár (sárgabarack), 20 dkg darált dió, 10 dkg cukor, 2 csomag vaníliás
cukor, 1 evőkanál reszelt citromhéj.
a mázhoz: 4 tojássárga, 15
dkg porcukor.
Elkészítése:
A lisztet, cukrot,
sütőport, sót egy tálba tesszük, elmorzsoljuk a vajjal és zsírral. Hozzáadjuk a
tojást és a tejfölt, annyi kell a tejfölből, hogy összeálljon a tészta vigyázva arra, hogy túl kemény se legyen, mert akkor nehezebb kinyújtani. A tésztát 3
részre osztjuk. A tészta egyharmadát összegyúrjuk a kakaóval és tejföllel.
A diót, a kétféle cukrot
és a citromhéjat összevegyítjük. Az egyik világos tésztát tepsi méretűre
nyújtjuk (28×32 cm-es), sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Megkenjük a
lekvárral, megszórjuk a diós keverék felével. Erre következik a kakaós lap,
lekvár és a maradék dió, majd befedjük a harmadik világos kinyújtott
tésztalappal. Előmelegített 180 fokos sütőbe kb 40-50 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Közben a tojások sárgáját
a porcukorral habosra keverjük. A sütőből kivett tésztára azonnal rákenjük és
hagyjuk kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése