2022. június 15., szerda

Gyümölcsös pohárdesszert



Hozzávalók kb. 6 személyre:

1 pohár müzli, 25 dkg mascarpone, 30 dkg görög joghurt, 4 evőkanál porcukor, 2 tasak vaníliás cukor, 1 pohár áfonya vagy más bogyós gyümölcs, 1 fél teáskanál citromhéj, 1 teáskanál gyümölcszselé;

továbbá: friss gyümölcs.

Elkészítése:

Az áfonyát vagy más bogyós gyümölcsöt fél dl. vízzel és 2 evőkanál porcukorral felforraljuk, amikor kissé szétfőttek a gyümölcsdarabok hozzáadjuk a gyümölcszselét és a citrémhéjat, további egy percet főzzük, majd a tűzről levesszük.

A mascarponét a joghurttal és a kétféle maradék cukorral krémesre kavarjuk. Poharakba rétegezzük.

A poharakba (6 db.) elosztjuk a müzlit, rákanalazzuk a krémet, erre jön a gyümölcszselé, majd darabokra vagdalt friss gyümölcs (barack, eper, banán, alma), majd megszórjuk kevés müzlidarával, azonal vagy lehűtve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: