2022. június 3., péntek

Csokoládékrémes ekler-fánk

 



Hozzávalók a tésztához:

2,5 dl víz, 8 dkg zsír, 12,5 dkg liszt, 4 tojás, csipet só, 1 teáskanál cukor;

a krémhez: 1 tasak csokoládé ízű pudingpor, 2,5 dl tej, 25 dkg mascarpone, 3 dl tejszín, 10-15 dkg porcukor.

továbbá: csokoládéöntet vagy porcukor.



Elkészítése:

A vizet a zsírral összeforraljuk, csipet sót adunk hozzá és a cukrot, azonnal belekeverjük a lisztet, és csomómentesre kavarjuk, addig főzzük, míg az edény falától elválik. Levesszük a tűzről. A tojásokat kissé felverjük, majd kisebb adagonként a tésztához kavarjuk. A tepsibe sütőpapírt teszünk. A tésztát habzsákba töltjük, és egymástól pár centi távolságra kb. 10 centis csíkokat nyomunk. Előmelegített sütőbe 220 fokon 10 percig sütjük, majd 150 fokon további 20 percig. A sütő ajtaját 20 percig ne nyissuk ki, különben a fánkok összeesnek.

A pudingot 2 evőkanál cukorral a tejben megfőzzük, hagyjuk kihűlni. A tejszínt kemény habbá verjük, kb. fele tejszínhabot félre nyoműzsákba kanalazzuk, félretesszük, a maradék tejszínhabot, a mascarponét, a porcukrot és a kihűlt pudingot krémesre kavarjuk. Ezzel a krémmel töltjük meg a már megsült és félbe vágott fánkokat, majd a tejszínhabbal díszítjük, ráhelyezzük a fánkok fedelét, olvasztott csokoládét csorgatunk rá, vagy porcukorral megszórjuk.

Nincsenek megjegyzések: