Hozzávalók a
tésztához:
2,5 dl víz, 8 dkg
zsír, 12,5 dkg liszt, 4 tojás, csipet só, 1 teáskanál cukor;
a krémhez: 1 tasak
csokoládé ízű pudingpor, 2,5 dl tej, 25 dkg mascarpone, 3 dl tejszín, 10-15 dkg
porcukor.
továbbá: csokoládéöntet
vagy porcukor.
Elkészítése:
A vizet a zsírral
összeforraljuk, csipet sót adunk hozzá és a cukrot, azonnal belekeverjük a
lisztet, és csomómentesre kavarjuk, addig főzzük, míg az edény falától elválik.
Levesszük a tűzről. A tojásokat kissé felverjük, majd kisebb adagonként a
tésztához kavarjuk. A tepsibe sütőpapírt teszünk. A tésztát habzsákba töltjük,
és egymástól pár centi távolságra kb. 10 centis csíkokat nyomunk. Előmelegített
sütőbe 220 fokon 10 percig sütjük, majd 150 fokon további 20 percig. A sütő
ajtaját 20 percig ne nyissuk ki, különben a fánkok összeesnek.
A pudingot 2
evőkanál cukorral a tejben megfőzzük, hagyjuk kihűlni. A tejszínt kemény habbá
verjük, kb. fele tejszínhabot félre nyoműzsákba kanalazzuk, félretesszük, a
maradék tejszínhabot, a mascarponét, a porcukrot és a kihűlt pudingot krémesre
kavarjuk. Ezzel a krémmel töltjük meg a már megsült és félbe vágott fánkokat,
majd a tejszínhabbal díszítjük, ráhelyezzük a fánkok fedelét, olvasztott
csokoládét csorgatunk rá, vagy porcukorral megszórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése