2023. február 16., csütörtök

Almás zellerkrémleves

 



Hozzávalók 4 személyre:

1 közepes fej zeller, 2 alma, 2 közepes krumpli, 1 hagyma, 2 dl tejszín, 1 evőkanál vaj, 1 liter alaplé vagy víz, házi ételízesítő, só, bors, maréknyi mogyoró a tálaláshoz.

Elkészítése:

A zöldségeket és az almát megtisztítjuk, felaprítjuk. A vajat egy lábasba megolvasztjuk, rádobjuk a hagymát meg a zellert, és kevergetve 3-4 perc alatt kicsit karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a krumplit és az almát, átkeverjük, felöntjük az alaplével, és forrástól számítva puhulásig főzzük.

A tűzről levéve botmixerrel krémesre mixeljük, felöntjük a tejszínnel, megkóstoljuk, házi ételízesítővel, sóval és borssal ízesítjük. Pirított mogyoróval és apróra vágott zellerzölddel meghintve tálaljuk. Pirított kenyérkockát is adhatunk mellé.

Nincsenek megjegyzések: