Hozzávalók 4 személyre:
1 közepes fej zeller, 2
alma, 2 közepes krumpli, 1 hagyma, 2 dl tejszín, 1 evőkanál vaj, 1 liter alaplé
vagy víz, házi ételízesítő, só, bors, maréknyi mogyoró a tálaláshoz.
Elkészítése:
A zöldségeket és az almát
megtisztítjuk, felaprítjuk. A vajat egy lábasba megolvasztjuk, rádobjuk a hagymát
meg a zellert, és kevergetve 3-4 perc alatt kicsit karamellizáljuk, majd
hozzáadjuk a krumplit és az almát, átkeverjük, felöntjük az alaplével, és forrástól
számítva puhulásig főzzük.
A tűzről levéve
botmixerrel krémesre mixeljük, felöntjük a tejszínnel, megkóstoljuk, házi
ételízesítővel, sóval és borssal ízesítjük. Pirított mogyoróval és apróra
vágott zellerzölddel meghintve tálaljuk. Pirított kenyérkockát is adhatunk
mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése