2023. február 4., szombat

Rántott tarja gazdagon

 


Hozzávalók 4 személyre:

a rántott tarjához: 4 szelet sertéstarja, 2 tojás, liszt, zsemlemorzsa, őrölt chili (elhagyható), olaj, só, bors;

továbbá: 20 dkg gomba, 10 dkg sonka, 15 dkg reszelt sajt, só, bors, petrezselyemzöld;

a körethez: 25 dkg rizs, 20 dkg zöldségkeverék, 5 dkg zsiradék vagy vaj, 1 evőkanál házi ételízesítő.

Elkészítése:

A tarja szeleteket vékonyra klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Lisztbe, felvert tojásba és a zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, forró zsiradékban vagy olajban megsütjük.

A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, a sonkát csíkokra vágjuk, kevés zsiradékon megpirítjuk, sóval, borssal, őrölt chilivel és apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk. A karaj szeleteket egy tűzálló tálba helyezzük, ráhalmozzuk a sonkás gombaragut, majd reszelt sajttal megszórva, előmelegített sütőbe tesszük, amíg a sajt ráolvad, azonnal kínáljuk.

 

A körethez a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk az átmosott, jól lecsöpögtetett rizst, és fehéredésig pároljuk. Megszórjuk az ételízesítővel, felöntjük dupla mennyiségű forró vízzel, belekavarjuk a vegyes zöldséget, és puhára főzzük. Mikor megfőtt, lefedve kb. 15 percig pihenni hagyjuk, majd a tarjaszeletekkel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: