Hozzávalók 4 személyre:
a rántott tarjához: 4 szelet sertéstarja,
2 tojás, liszt, zsemlemorzsa, őrölt chili (elhagyható), olaj, só, bors;
továbbá: 20 dkg gomba, 10 dkg sonka, 15
dkg reszelt sajt, só, bors, petrezselyemzöld;
a körethez: 25 dkg rizs, 20 dkg
zöldségkeverék, 5 dkg zsiradék vagy vaj, 1 evőkanál házi ételízesítő.
Elkészítése:
A tarja szeleteket vékonyra klopfoljuk,
sózzuk, borsozzuk. Lisztbe, felvert tojásba és a zsemlemorzsába forgatjuk. Bő,
forró zsiradékban vagy olajban megsütjük.
A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, a
sonkát csíkokra vágjuk, kevés zsiradékon megpirítjuk, sóval, borssal, őrölt
chilivel és apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk. A karaj szeleteket egy tűzálló
tálba helyezzük, ráhalmozzuk a sonkás gombaragut, majd reszelt sajttal
megszórva, előmelegített sütőbe tesszük, amíg a sajt ráolvad, azonnal kínáljuk.
A körethez a vajat megolvasztjuk,
hozzáadjuk az átmosott, jól lecsöpögtetett rizst, és fehéredésig pároljuk.
Megszórjuk az ételízesítővel, felöntjük dupla mennyiségű forró vízzel,
belekavarjuk a vegyes zöldséget, és puhára főzzük. Mikor megfőtt, lefedve kb.
15 percig pihenni hagyjuk, majd a tarjaszeletekkel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése