Hozzávalók 4 személyre:
1 kg csontos nyúlhús, 2 sárgarépa, 2
petrezselyemgyökér, 1 hagyma, 4-5 cikk fokhagyma, kevés zsiradék, 1
evőkanál liszt, 2 dl tejföl, citromlé, házi ételízesítő, só, bors, tárkony,
petrezselyemzöld.
Elkészítése:
A nyúlhúst házi ételízesítővel puhára
főzzük, majd kicsontozzuk. A sárgarépát és petrezselyemgyökeret kisebb
darabokra, a hagymát apróra vágjuk, majd a zsiradékon kissé
megpirítjuk, a húslével felengedjük, sóval, borssal fűszerezzük. Beletesszük a zúzott
fokhagymát, puhára főzzük, majd hozzáadjuk a kicsontolt húst. A lisztet a
tejföllel csomómentesre kavarjuk, besűrítjük a levest, aprított tárkonnyal és petrezselyemzölddel, citromlével ízesítjük. Tálaláskor csípős
paprikát szeletelünk rá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése