2023. február 5., vasárnap

Fokhagymás nyúlleves

 


Hozzávalók 4 személyre:

1 kg csontos nyúlhús, 2 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 1 hagyma, 4-5 cikk fokhagyma, kevés zsiradék, 1 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, citromlé, házi ételízesítő, só, bors, tárkony, petrezselyemzöld.

Elkészítése:

A nyúlhúst házi ételízesítővel puhára főzzük, majd kicsontozzuk. A sárgarépát és petrezselyemgyökeret kisebb darabokra, a hagymát apróra vágjuk, majd a zsiradékon kissé megpirítjuk, a húslével felengedjük, sóval, borssal fűszerezzük. Beletesszük a zúzott fokhagymát, puhára főzzük, majd hozzáadjuk a kicsontolt húst. A lisztet a tejföllel csomómentesre kavarjuk, besűrítjük a levest, aprított tárkonnyal és petrezselyemzölddel, citromlével ízesítjük. Tálaláskor csípős paprikát szeletelünk rá.

Nincsenek megjegyzések: