2023. július 4., kedd

Chiapuding áfonyalekvárral és eperrel

 



Hozzávalók 4 személyre:

5 evőkanál chia mag, 4 dl kókusz- vagy mandulatej, 2-3 evőkanál méz, 1 csipet só;

20 dkg friss áfonya, 2 evőkanál cukor, fél teáskanál cirmhéj;

továbbá: friss eper vagy más gyümölcs, menta vagy citromfű.

Elkészítése:

A kókusztejbe a chiamagot, mézet és a sót belevegyítjük, jól elkavarjuk, néhány órára hűtőszekrénybe tesszük. Ennyi idő alatt a chiamagok jól magukba szívják a nedvességet, és megduzzadnak. Többször keverjük át.

Az áfonyát a cukorral és citromhéjjal jól összeforraljuk, hagyjuk kihűlni. Üvegpoharakba kanalazzuk a chiapudingot, majd az áfonyalekvárt a tetejére. Közvetlenül tálalás előtt szeletekre vágott eperdarabokkal és menta vagy citromfűlevéllel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések: