2023. július 4., kedd

Zöldborsós-gombás sertésszűz

 



Hozzávalók (4 személyre):

1 közepes sertésszűz, 40 dkg zöldborsó, 25 dkg gomba, 1 kisebb hagyma vagy 10 cm-es póréhagyma, 1 evőkanál liszt, 2 dl tejszín, petrezselyemzöld, 1 evőkanál vaj, só, bors.

Elkészítése:

A bélszínt felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és forró vajon mindkét oldalát megsütjük, kiszedjük az edényből. Amiben a húst sütöttük kevés vajat olvasztunk, beletesszük az apróra vágott hagymát üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a zöldborsót kissé megpároljuk, ekkor beletesszük a szeletekre vágott gombát, kevés vizet öntünk alá, sózzuk, borsozzuk és puhára főzzük. Megszórjuk a liszttel, kissé átforgatjuk, majd kevés vizet öntünk rá, majd a tejszínnel hígítjuk, apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk. Az elősütött bélszínt csíkokra vágjuk (elhagyható) és a gombás zöldborsóval tálaljuk.

Tipp: A csíkokra vágott húst bele is tehetjük a zöldborsóhoz, kissé összeforraljuk és párolt rizzsel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: