Hozzávalók (4 személyre):
1 közepes sertésszűz, 40 dkg zöldborsó, 25 dkg
gomba, 1 kisebb hagyma vagy 10 cm-es póréhagyma, 1 evőkanál liszt, 2 dl
tejszín, petrezselyemzöld, 1 evőkanál vaj, só, bors.
Elkészítése:
A bélszínt felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és forró
vajon mindkét oldalát megsütjük, kiszedjük az edényből. Amiben a húst sütöttük
kevés vajat olvasztunk, beletesszük az apróra vágott hagymát üvegesre
dinszteljük, hozzáadjuk a zöldborsót kissé megpároljuk, ekkor beletesszük a
szeletekre vágott gombát, kevés vizet öntünk alá, sózzuk, borsozzuk és puhára
főzzük. Megszórjuk a liszttel, kissé átforgatjuk, majd kevés vizet öntünk rá,
majd a tejszínnel hígítjuk, apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk. Az
elősütött bélszínt csíkokra vágjuk (elhagyható) és a gombás zöldborsóval
tálaljuk.
Tipp: A csíkokra vágott húst bele is tehetjük a
zöldborsóhoz, kissé összeforraljuk és párolt rizzsel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése