2023. október 18., szerda

Non plus ultra

 


Hozzávalók:

a tésztához: 30 dkg liszt, 16 dkg vaj, 3 tojás sárgája, 10 dkg porcukor, 6 dkg tejföl, csipet só, 1 tasak vaníliás cukor.

a habhoz: 3 tojásfehérje, 25 dkg porcukor, 1 teáskanálnyi ecet vagy citromlé, 1 csipet só, 1 tasak vaníliás cukor.

Továbbá: baracklekvár

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ezután kb. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.

Lisztezett felületen kb. 3 mm vastagra nyújtjuk és apró pogácsaszaggatóval korongokat vágunk a tésztából, sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. A tojásfehérjét csipet sóval elkezdjük felverni, majd hozzáadagoljuk a porcukrot és az ecetet vagy citromlét, egészen addig verjük, amíg sűrű, habcsók állagú masszát kapunk. A habcsókot nyomózsákba rakjuk és kis halmokat nyomunk a tésztakorongokra. Eközben a sütőt 170 fokra előmelegítjük. Kb. 10-15 perc alatt megsütjük. Amikor kihűltek baracklekvárral összeragasztjuk.

2 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon szépek , ez nálunk is nagy kedvenc !

teller-cake írta...

Milyen szépek lettek! :-)